Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Επισκευή Βιολογικού Ν. Ρόδων

- Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την ολοκλήρωση του Κοινοτικού Καταστήματος Νέων Ρόδων.
- Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2012 με προϋπολογισμό 160.000,00€.
- Ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας συντήρησης-επισκευής Βιολογικού Καθαρισμού και αντλιοστασίων Τοπικής Κοινότητας Νέων Ρόδων, προϋπολογισμού 237.340,80€.

Δύο νέα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Τοπική Κοινότητα Νέων Ρόδων, η ολοκλήρωση του Κοινοτικού Καταστήματος και η συντήρηση-επισκευή του Βιολογικού Καθαρισμού και των αντλιοστασίων.
Το έργο της ολοκλήρωσης του Κοινοτικού Καταστήματος εντάχθηκε πρόσφατα, με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2012, με προϋπολογισμό 160.000,00€
Η αναγκαιότητα λειτουργίας του Κοινοτικού Καταστήματος Νέων Ρόδων αποτέλεσε προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της, η οποία ανέδειξε με κάθε τρόπο το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Καταστήματος.
Επίσης, σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας συντήρησης-επισκευής του Βιολογικού Καθαρισμού και των αντλιοστασίων, προϋπολογισμού 237.340,80€, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.
Με την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας ουσιαστικά θα τεθεί σε λειτουργία ο Βιολογικός Καθαρισμός Νέων Ρόδων, που είχε τεθεί σε πλήρη αχρηστία και απαξίωση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών βλαβών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του Κοινοτικού Καταστήματος Νέων Ρόδων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί άλλη μία θετική εξέλιξη.
Το Κοινοτικό Κατάστημα των Νέων Ρόδων είναι ένα έργο που αρχικά είχαμε χρηματοδοτήσει ως πρώην Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ως νέα Δημοτική Αρχή το παραλάβαμε κλειστό, εγκαταλελειμμένο. Προχωρήσαμε άμεσα στην ανακαίνισή του εγκαινιάσαμε την επαναλειτουργία του.
Ωε νέα Δημοτική Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κοινοτικού Καταστήματος. Μέσα από το Πρόγραμμα «Ο Δήμος στο Δημότη» παρέχουμε αποκεντρωμένα μια σειρά υπηρεσιών, απ’ ευθείας στον τόπο διαμονής τους, στους δημότες των Νέων Ρόδων.
Όσον αφορά το Βιολογικό Καθαρισμό Νέων Ρόδων από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το έργο, αφού όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις απαιτούσαν συντήρηση-αποκατάσταση, μετά την πλήρη απαξίωσή τους.
Το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Νέων Ρόδων δημοπρατήθηκε και εκτελέσθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.
Ο πρώην Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου έθεσε σε λειτουργία το βιολογικό καθαρισμό χωρίς να έχει παραληφθεί το έργο ούτε οριστικά, ούτε προς χρήση, χωρίς συντηρητή (υδραυλικό-ηλεκτρολόγο) και υπεύθυνο λειτουργίας της εγκατάστασης, διπλωματούχο μηχανικό με εξειδίκευση στη λειτουργία εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και ανάλογη εμπειρία, όπως απαιτούσε η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το έργο να απαξιωθεί και να τεθεί σε πλήρη αχρηστία, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διώροφο κτήριο διοίκησης είχε μετατραπεί σε κυνοκομείο.
Καταβάλαμε σημαντικές προσπάθειες για την παραλαβή του έργου και τη σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής.
Με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποφασίσαμε αφενός να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (μελέτη απαραίτητου φυσικού αντικειμένου, διαγωνιστικές διαδικασίες για τη συντήρηση και εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών κλπ) ώστε το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Τοπικής Κοινότητας Νέων Ρόδων να γίνει λειτουργικό, και αφετέρου την αποστολή φακέλου του έργου στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για περαιτέρω έρευνα και απόδοση ευθυνών.
Πρόκειται για άλλες δύο σημαντικές παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στην Τοπική Κοινότητα των Νέων Ρόδων, σε συνέχεια του έργου του Παιδικού Σταθμού που δημιουργήσαμε πρόσφατα.
Η Δημοτική Αρχή προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στην κατασκευή οστεοφυλακίου για την αποσυμφόρηση του νεκροταφείου.
Ταυτόχρονα προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση νέου κοιμητηρίου στα Νέα Ρόδα».



Ιερισσός, 25/05/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια :