Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εωθινό και φέτος στην Αρναία 25η Μαρτίου

Και φέτος τελέστηκε, όπως και κάθε χρόνο, από την Φιλαρμονική της Αρναίας το εωθινό. Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της Αρναίας παιανίζουν εμβατήρια.
Το έθιμο «Εωθινό» κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου είναι πολύ παλιό και τα τελευταία χρόνια αναβιώνετε από την Φιλαρμονική της Αρναίας.

Το εορταστικό ξύπνημα, το «εωθινό», γινόταν ανήμερα της 25ης Μαρτίου το πρωί στις 5 η ώρα, όπου παλιά συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Παρήλαυναν ψάλλοντας εμβατήρια και θρησκευτικούς ύμνους για να γιορταστεί ο ξεσηκωμός για την Απελευθέρωση του Γένους.
Από το 1978 μέχρι σήμερα, δάσκαλος - μαέστρος είναι ο καθηγητής Μουσικής κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης.

Η αγάπη των μελών και των εκάστοτε αρχιμουσικών για την μουσική είναι πολύ μεγάλη γεγονός που κατέστησε την Φιλαρμονική θεσμό για την Αρναία και συμβάλλει στην μουσική αισθητική και καλλιέργεια του τόπου καθώς και στην δημιουργική απασχόληση των νέων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των ανδρών-μελών της Φιλαρμονικής, κατά την στρατιωτική τους θητεία, έπαιξαν σε στρατιωτικές Φιλαρμονικές αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία, την οποία μεταδίδουν και στα νεώτερα μέλη. Όλα αυτά της δίνουν μεγάλο κύρος και κάνουν επιβλητική την παρουσία της, οπουδήποτε εμφανιστεί
.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ από το ergoblog στα μέλη και στον Δάσκαλό τους κ.Βασίλειο Κοκκαλιάρη


ergoliptesxalkidikis.blogspot



1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ναι!!!Είναι πολύ παρήγορο που θυμήθηκαν τα ΧΟΥΝΤΙΚΑ τερτίπια!
''Ξύπνα Ρήγα για ν'ακούσεις
της πατρίδας τα παιδιά...''
Αν ξυπνήσει ο Ρήγας να δούμε από πού θα φεύγουν.