Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πευκοχώρι Χαλκιδικής...Καψόχωρα, όνομα και πράμα!!!

Το Πευκοχώρι είναι ένας ιδανικός προορισμός διακοπών γι' αυτούς που αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσουν και να ερωτευτούν.
Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό με πλακόστρωτους πεζόδρομους, πλατείες και κήπους. Πήρε το όνομά του από το πευκόδασος του, όπου μπορείτε να κάνετε βόλτες μέσα στη φύση.

Η παραλία του Πευκοχωρίου είναι μαγευτική, με υπέροχη άμμο και γαλαζοπράσινη θάλασσα. Διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, καθώς επίσης καφετέριες μπαρ κι εστιατόρια δίπλα στο κύμα, απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε το χρυσό ηλιοβασίλεμα.


Στο Πευκοχώρι θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου και τη φημισμένη λιμνοθάλασσα "Γλαρόκαβος".

To παλιό όνομα του χωριού ήταν Καψόχωρα και ιδρύθηκε πιθανόν στα τέλη του 16ου αιώνα.

Στο βορειοδυτικό τμήμα του λιμανιού, εκεί όπου σήμερα αγκυροβολούν τα καράβια βρέθηκαν ερείπια από ρωμαϊκό οικισμό. Στην ίδια περιοχή ανακαλύφθηκε και θησαυρός με νομίσματα του Λυσιμάχου, ο οποίος ήταν βασιλιάς της Θράκης.

Γύρω στο 1590 στην περιοχή αναφέρεται το Μεγάλο Μετόχι "Άντερ" της Μονής Ιβήρων, το οποίο απαλλοτριώθηκε πριν από τον πόλεμο. Σώζεται σήμερα μόνο ο μισοκατεστραμμένος ανεμόμυλος.


αναρτήθηκε από Seleo.gr News



2 σχόλια :

Αλεξια Βουλγαρη είπε...

Διαβάζοντας το άρθρο έμεινα έκπληκτη βλέποντας την φωτογραφία μου απο την παραλία Πευκοχωρίου!!! Χαίρομαι πολύ για την αξιοποίηση της.

Αλεξία,Πευκοχώρι

Τάσος Τεντόγλου είπε...

Άκόμα πιο έκπληκτος έμεινα εγω......!!!!!! Ήμουν 16 χρόνια εκεί και δεν επισκέφθηκα ούτε μια φορα το μοναστήρι... @#@%^&!!#@&*^#%@!